Bio Huts

Vi spørger os selv hvor man kan få meget biodiversitet man kan få for pengene. En billig måde at få biodiversitet i havmiljøet er, at bygge på havetspræmisser. Vi ved at tang og dyreliv skal have fast grund for at kunne leve, eksempelvis sten. Desværre er sten en mangelvarer i Køge Bugt efter mange års stenfiskeri. Måske er Biohut løsningen. Det kan bedst sammenlignes med insekthoteller på landjorden, som de seneste par år har været meget populære.

Hvad er et Biohut?

En Biohut er en kunstig skabt struktur som ekempelvis består af tre metalbure: en central er fyldt med skaller eller andet underlag og to andre tomme bur.

I buret fyldt med østersskaller vil masser af hvirvelløse dyr og alger vokse og tjene som naturlig mad til babyfiskene. De to andre bur skaber en fysisk barriere mod rovdyr, hvor de små fisk kan beskytte sig mod større fisk.

Biohut er særligt velegnet i havneområder, hvor de kan fastgøres på moler, pontoner og bådebroer, og samtidig være nogenlunde beskyttet mod vind. og vejr.

I 2018 blev der registreret 1.500 Biohut i verdenen fordelt i 50 områder, herunder Danmark, Frankrig, Holland USA og det Caribiske hav.
Kilde: https://buildingforbiodiversity.com/biohut

Nedenstående film er på fransk, men nyd billederne, som bla. viser hvordan et Biohut bygges

Bliv klogere på Biohut
Fransk Biohut placeret i Port-Camargue, 20. juni 2019
Øresundsakvariet i Helsingør fik i 2017 etableret et Biohut